Revija SRP

Urednishtvo

e.m. urednishtvo@revijasrp.si

i.a. http://www.revijasrp.si

Ljubljana, 7. januar 2009

 

ZAVEDNIM SLOVENCEM

 

Upam, da ste dobro, in želim vam srečno Novo leto 2009!

Mi še kar vztrajamo, revija je v tisku, na internetu je izšla pravočasno, tj. 1. jan. 2009, tudi junijska številka v pripravi lepo napreduje. »Novi trojni pakt« Andreja Lenarčiča (pošiljam ga v prilogi) pa nas je še dodatno razdramil. Tu gre za t. i. internetni snowball, (da se zaradi blokade medijev pravočasno  – kar se da hitro – informira zavedna slovenska javnost). Ničesar vam ni treba podpisovati, samo članek posredujte naprej – še kakemu zavednemu Slovencu, če se vam zadeva le zdi pomembna.

 

Morda pa se le ne bo končalo tako klavrno, kot smo sicer vajeni, morda se bodo zavedni Slovenci le zganili, ko bodo šle stvari čez vsako dostojno mero (no, po mojem pa so že šle!).

 

Bolje še ena osamosvojitev kot pa nov trojni pakt!

 

Tudi sam posredujem Andrejev članek* še nekaterim zavednim Slovencem, takim, ki vedo, za kaj gre, ker pri drugih gre zadeva mimo kot nepomembna reč. To pot ne gre le za popularizacijo avtorja in revije, ampak za mnogo več.

Samo objava v reviji torej ne bi zadoščala; Milan V. Smolej pravi, da če bi radi še naprej dihali pod slovenskim in ne pod hrvaškim ali italijanskim soncem, pošljite "pismo" vsaj desetim znancem. Sam sem bolj skromen, če bi ga vsak prejemnik z e.m. posredoval vsaj nekaterim prejemnikom njegove el. pošte, bi zadoščalo, nekateri resnično zavedni bi seveda bili obveščeni večkrat, in tega zagotovo ne bi zamerili. Pa sem takoj zatem ugotovil žalostno dejstvo, da jaz osebno poznam prav malo takih. No, nekaj sem se jih vendarle spomnil.

Problem je predvsem ta, da sta zavratna tajnost ključnih dejavnikov in molk javnih občil sistemsko usklajena, ko pa bodo stvari povsem razvidne, utegne biti spet prepozno kot že tolikokrat prej v slovenski zgodovini.

Skratka, počutim se kot Diogenes, ko je iskal človeka z lučjo pri belem dnevu. Če vas ta reč ne zanima, vas prosim, da jo vzamete zgolj kot informacijo, sicer pa jo posredujte še kakemu zavednemu Slovencu, Slovenki, če boste oz. ko boste utegnili.

 

Pozdravljam Vas, Rajko Šuštarsič

Odg. ur.

 

 

 

___________

* Andrej Lenarčič, Novi »trojni pakt«?

/K Mesičevemu intervjuju v tržaškem časopisu;

Pismo predsedniku Republike Slovenije/Revija SRP, številka 91/92, letnik 17, junij 2009 (v pripravi)

 

 

– povezava za članek v boh.: http://www.revijasrp.si/knrevsrp/revsrp91/andle91/pakt91.htm

– povezava za članek v gaj.: http://www.revijasrp.si/knrevsrp/revsrp91/andle91/pakt91g.htm

 

 

začasno tudi v gajici >