Revija SRP

Urednishtvo

e.m. urednishtvo@revijasrp.si

i.a. http://www.revijasrp.si

Ljubljana, 7. januar 2009

 

ZAVEDNIM SLOVENCEM

 

Upam, da ste dobro, in zhelim vam srechno Novo leto 2009!

Mi she kar vztrajamo, revija je v tisku, na internetu je izshla pravochasno, tj. 1. jan. 2009, tudi junijska shtevilka v pripravi lepo napreduje. »Novi trojni pakt« Andreja Lenarchicha (poshiljam ga v prilogi) pa nas je she dodatno razdramil. Tu gre za t. i. internetni snowball, (da se zaradi blokade medijev pravochasno  – kar se da hitro – informira zavedna slovenska javnost). Nichesar vam ni treba podpisovati, samo chlanek posredujte naprej – she kakemu zavednemu Slovencu, che se vam zadeva le zdi pomembna.

 

Morda pa se le ne bo konchalo tako klavrno, kot smo sicer vajeni, morda se bodo zavedni Slovenci le zganili, ko bodo shle stvari chez vsako dostojno mero (no, po mojem pa so zhe shle!).

 

Bolje she ena osamosvojitev kot pa nov trojni pakt!

 

Tudi sam posredujem Andrejev chlanek* she nekaterim zavednim Slovencem, takim, ki vedo, za kaj gre, ker pri drugih gre zadeva mimo kot nepomembna rech. To pot ne gre le za popularizacijo avtorja in revije, ampak za mnogo vech.

Samo objava v reviji torej ne bi zadoshchala; Milan V. Smolej pravi, da che bi radi she naprej dihali pod slovenskim in ne pod hrvashkim ali italijanskim soncem, poshljite »pismo« vsaj desetim znancem. Sam sem bolj skromen, che bi ga vsak prejemnik z e.m. posredoval vsaj nekaterim prejemnikom njegove el. poshte, bi zadoshchalo, nekateri resnichno zavedni bi seveda bili obveshcheni vechkrat, in tega zagotovo ne bi zamerili. Pa sem takoj zatem ugotovil zhalostno dejstvo, da jaz osebno poznam prav malo takih. No, nekaj sem se jih vendarle spomnil.

Problem je predvsem ta, da sta zavratna tajnost kljuchnih dejavnikov in molk javnih obchil sistemsko usklajena, ko pa bodo stvari povsem razvidne, utegne biti spet prepozno kot zhe tolikokrat prej v slovenski zgodovini.

Skratka, pochutim se kot Diogenes, ko je iskal chloveka z luchjo pri belem dnevu. Che vas ta rech ne zanima, vas prosim, da jo vzamete zgolj kot informacijo, sicer pa jo posredujte she kakemu zavednemu Slovencu, Slovenki, che boste oz. ko boste utegnili.

 

Pozdravljam Vas, Rajko Shushtarsich

Odg. ur.

 

 

 

___________

* Andrej Lenarchich, Novi »trojni pakt«?

/K Mesichevemu intervjuju v trzhashkem chasopisu;

Pismo predsedniku Republike Slovenije/Revija SRP, shtevilka 91/92, letnik 17, junij 2009 (v pripravi)

 

 

– povezava za chlanek v boh.: http://www.revijasrp.si/knrevsrp/revsrp91/andle91/pakt91.htm

– povezava za chlanek v gaj.: http://www.revijasrp.si/knrevsrp/revsrp91/andle91/pakt91g.htm

 

 

zachasno tudi v gajici >