Revija SRP 85/86

Dokumenti
Dokument 1
 
Revija SRP
Rajko Shushtarshich

 

OPOMNJA SISTEMU:
SHE O NEODVISNIH MEDIJIH

 

 

KABINET PREDSEDNIKA VLADE RS 
Gregorchicheva 20, Ljubljana
 
MINISTRSTVO ZA KULTURO – KABINET MINISTRA
Maistrova ul. 10, Ljubljana
 
 
Pred dobrim letom smo sposhtovanega gospoda Janeza Jansho, ministrskega predsednika RS, vprashali: Kaj je s skladom za neodvisne medije?1 Odgovora ni bilo.
Natanchneje: kochljiva zadeva Revija SRP Odprto pismo predsedniku vlade je bila (kot je tudi sicer v drzhavni administraciji v navadi) prepushchena Niki Dolinar, vodji kabineta, ki je pisno vprashanje – Odprto pismo posredovala Ministrstvu za kulturo RS. Naj citiram njen dopis:
 
»Prosimo vas, da se z navedenim pismom seznanite, Reviji SRP odgovorite, odgovor pa v vednost posredujete tudi tukajshnjemu kabinetu.
Lepo pozdravljeni.
Nika Dolinar
VODJA KABINETA«2
 
 
Na MzK praviloma ne odgovarjajo na kochljiva vprashanja, she posebno che jih zastavlja neodvisni medij Revija SRP, zato so mirno spregledali proshnjo vodje Kabineta predsednika vlade.
Ker pa je za nas to vprashanje bistveno, moramo obchasno opomniti kljuchne dejavnike v sistemu, da je she vedno aktualno, da torej she chakamo na odgovor. Svobode misli in pisanja ni mogoche utishati.
 
 
_______________
1 Predhodno pismo: Odprto pismo Janezu Janshi /OP XII, Kaj se dogaja?peto nadaljevanje, zadeva: Neodvisni mediji/ objavljeno v Reviji SRP 81/82, na internetu pa marca 2007 v elektronski knjigi Revije SRP: Zhigosana ustvarjalnost
2 Kabinet predsednika vlade RS, shtev.: 651-2/2072-2, dat.: 02.04.2007
 
 
 
S sposhtovanjem
Rajko Shushtarshich
odgovorni urednik Revije SRP
 
V Ljubljani, 30. aprila 2008
 
Nadaljevanje zadeve:
Odgovor Direktorata za medije