Revija SRP 7/8

Zalozhba Lumi d.o.o.
Urednishtvo Revije SRP
Rusjanov trg 6, Ljubljana

Dokument 5

 
Ministrstvu za kulturo,
Sergej Pelhan
Cankarjeva 5, Ljubljana

 

Sposhtovani gospod minister Sergej Pelhan

 

Poshiljamo Vam Revijo SRP 7/8, ki je pravkar izshla. Naslednji zvezek Revije SRP pa je v pripravi. Prav tako Vam poshiljamo she ostale zvezke Revije SRP 1/2, oktober 1993 in 3/4 april 1994 in 5/6 oktober 1994.

V revijah boste v poglavju dokumenti nashli vse potrebno o programski orientaciji Revije SRP, njenem obupnem prizadevanju za minimalno podporo in mozhnost delovanja na Radioteleviziji Slovenija in tudi shirshi slovenski kulturni in strokovni javnosti. Doslej so bili ti nashi napori zaman, razen ene izjeme, ta izjema je le Open Society Fund - Slovenia, ki nam je dodelil premostitveno subvencijo za stroshke za tisk v tekochem letu. Sicer pa se ne moremo pritozhevati, da nasha ekstremno kritichna usmeritev ni delezhna prav posebne pozornosti. Prav zaradi nje so nas odlochujochi na Radioteleviziji Slovenija ukinjali, ali vsaj onemogochali z vsemi mogochimi sredstvi, sicer pa o tem lahko presodite sami kar iz dokumentov ki so v Revijah SRP posebna rubrika. Vendar ni jim uspelo, vsaj zaenkrat she ne. Niso nas ukinili, to je SRP - ostra, trdozhiva revija.

Tako Vam omogochamo, da si sami ustvarite sodbo o reviji in presodite o upravichenosti nashega apela.

Prosimo pa Vas samo to, da nam pojasnite zakaj Revija SRP ne more dobiti subvencije MIK RS. Kot sociologa Vas prosimo za vsebinsko, ne formalno razlago, zato vam tudi poshiljamo vse izvode revij, ki so doslej izshli.

 

Prijateljsko Vas pozdravljamo

Zalozhba LUMI
zanjo Matjazh Hanzhek
 
Urednishki odbor Revije SRP
zanj gl. in odg. urednik
Franci Zagorichnik
Rajko Shushtarshich

V Ljubljani, 22. februarja 1994