Revija SRP 67/68

Andrej A. Golob

 

IN ON JE REKEL: MOLI MOLI BOZHJI VOLEK
 
 
Najmogochnejshi, najpotrpezhljivejshi, najpokornejshi, najzvestejshi, najsrchnejshi, najmodrejshi, najchistejshi, najpravichnejshi Oche nash, kateri si v nebesih, usmili se nas, o Gospod, uslishi nas, o Gospod, ustrezhi nas, o Gospod, in ostani, za bozhjo voljo, she naprej samo v nebesih!

Vechna modrost, ki si mati devishka, kraljica devic, devica chastitljiva, posoda chasti vredna, posvecheno bodi tvoje ime, a le v kraljestvu tvojem!

Dobri pastir, ki si sveti Andrej in Jernej in Matej in Tadej, ki si sveti Lavrencij in Vincencij, ki si sveti Fabijan in Sebastijan, ki si sveti Gervazij in Protazij, zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih, tako na nebu!

Ljubitelj uboshtva, ki si nash ljubitelj, ljubitelj chistosti, gorechi ljubitelj dush, pusti she jutri svojim ovchicam njihov vsakdanji kruh in mleko in moko in olje in sadje in zelenjavo in vso kosharico nasploh!

Sonce pravice, ki si voditelj predsednikov, uchitelj drzhavnega zbora, krona vseh zasluzhnih velmozh, srchnost herojev, kralj naroda, veselje menedzherjev, luch raziskovalcev, varuh deviz, zgled delavcev in kmetov, saldiraj svoje dolgove do sodobnih tezhenj in hotenj!

Ljubeznivi, ki si zhareche ognjishche ljubezni, posoda ljubezni in pravice, dobrote in ljubezni poln, odpusti nam nashe grehe, kakor smo mi odpustili tvojim namestnikom oblastno greshnost!

Chudoviti, ki si nashe srce, nashe pribezhalishche, nashe zhivljenje, ki si neskonchno velichasten, neskonchna dobrota, neskonchno usmiljen, ki si hrepenenje vechnih vishav, zhar vechne luchi, poroshtvo vechnega zhivljenja, spelji se zhe enkrat iz skushnjav do mladoletnikov in vsega drugega!

Vsemogochni, ki si zgled chednosti, globochina vseh chednosti, sprava za nashe grehe, nash mir in nasha sprava, krotki in iz srca ponizhni, do smrti pokoren, zachetek zhivljenja, kras domachega zhivljenja, zdravje bolnikov, upanje bolnikov, hisha bozhja, srce bozhje, tolazhnik zhalostnih, tolazhnik nesrechnih, vrata nebeshka, oche nebeshki, zvelichanje v tebe upajochih, zvelichar chloveshkega rodu, neskonchno potrpezhljiv, ogledalo potrpezhljivosti, sladkost vseh svetnikov, srcem mir in sladkost, vir vse tolazhbe, vir zhivljenja in svetosti, kralj velichastva, kralj in sredishche vseh src, zaklad vernih, zaklad modrosti in vednosti, moli moli moli, da se she kdaj te ne sposodijo moji pikri molji!

Kamen!