Revija SRP 59/60

Andrej A. Golob

 

BOLHA V PARLASHMENTU
Na papir postavil: Andrej A. Golob

 

Ljubljana, te dni - Katastrofa! Konstruktivna katastrofa! V nash Prechastiti drzhavni zbor iz neznanih je virov strashna bolha prihrumela! Z oglushujochim brenchanjem ino neznosnim prhutanjem svojim povsem onemogochila je plodovito pravljicharstvo nashih parlashmentovcev!

Nato se nekam je prituhnila, pak zopet brenchala, pak se pritlehnila, pak zahrumela... Tak ni bilo sejati mozhno, zategadelj prdsednik parlashmenta brzh je prekinitev naznanil ino resno preiskavo zapovedal! Chastna strazha tak zhe vneto z drobnogledi vsakshni delchek Prechastitega drzhavnega zbora pregleduje. "Tri stole smo zhe obdelali," izrekel je strumno taglavni strazhnik. "Bolhe nismo nashli, zato zavzeto nadaljujemo z napornim delom!"

Parlashmentovci pak so kar v vezhi izpred sejalne sobe slozhno naglasovali, de bojo raziskovalno komisarijo gor postavili. "Nedvoumno mora ugotoviti, kdo se skriva za tem nechloveshkim napadom na slovensko drzhavotvorje!" izpovedal nam je prdsednik parlashmenta. "Takshno ravnanje nima primera v vsej novejshi chloveshki zgodovini, zato moramo toliko bolj temeljito raziskati neljubi dogodek!" Ali bojo v Prechastitem drzhavnem zboru lovce na glavo za pomoch izprosili, ni she znano. "Vse bo usklajeno z zakonskimi predpisi!" prdsednik parlashmenta na koncu je pristavil. Ne ve se she, kedaj bojo mogli v Prechastitem drzhavnem zboru s pravljicharstvom nadaljevati.

Strokofnjaki pa bajajo, de bi dobro storili, ako parlashmentovci bi svoje bolhe chuvaje gor vzredili...