Revija SRP 51/52

Andrej A. Golob

 

NABORNIKI

 

Po neki nesrechi naravni, katero povzrochu je chloveshki dejavnik, veliko je otrok ostalo brez enega poroditelja. (Statistichno je dokazano, kar je razveseljivo, da nihche izgubu ni oba starisha.) Zategadelj nekaj chlovekopoljubnih ustanov zhelelo je nesrechnim druzhinam povrnit srecho. Ko je dokaj odzivno bilo zbiranje dobrodelnih prispevkov na vrhu klanca (al kako se zhe reche), novicharji nekatere pomembnezhe so povprashal, kako so na to pleme-ni-to pobudo se odzval.

"Brezplachno odprl smo jim tekochi rachun," odgovoru je bankair.

"Redno nakazujemo jim placho," dodal je menezher.

"Kupujejo vse lahko nashe izdelke," pohvalu se je kapital-list.

"Pri hkratnem nakupu izdelkov nad dolochenim zneskom vechjim lepo ino praktichno darilce dobijo," ponosno izjavu je trglovc.

"Threnuttno she ne razmishlam o them, say na zasljuzhenem sem pouchittku w ljetowishchu znanem," po prenosnem je telefonu zdolgochaseno zdrdral bog-attash.

"Vsak dan molimo za njih," z globokovzvishenim je glasom zblagoslovu prechastiti fotr.

"Ustanovil posebno drzhavnozborsko bomo komisijo, katera na vso moch bo raziskovala razlichne mozhnosti, kako kar najuchinkoviteje pomagat tem res ubogim ljudem, ino preprichan sem, da vsi skupaj reshil bomo problem v kar najvechje zadoshchenje ino zadovoljstvo vseh nas, kajti prava reshitev zadostila ne bo samo dobre nesrechnike, ampak vse nas, ki ljudje smo dobre volje ino dobro vemo, kako je, ako chlovek je v stiski," vzkoprneche, vzleteche ino vzplameneche vzkliknu je znani poritik.

Prispevek so bral ino gledal ino poslushal tud pripadniki ino pripazniki ino pripravniki razlichnih kriminalnih zdruzhb. Na njihovih obrazih zalesketal je skrivnostno zadovoljen smehljaj...