Revija SRP 21/22

Matevzh Krivic

Dokument 3

Ljubljana, 31.1.1997
Matevzh Krivic
Ljubljana, Beethovnova 10
 
TELEVIZIJA SLOVENIJE
Redakcija oddaje "Odmevi"
 

Ker sem v chlanku "Pobalinstvo v 'Odmevih'", objavljenem v danashnjih chasnikih, napovedal mozhnost sprozhitve postopka pred chastnim razsodishchem DNS, prosim za dostavo zapisa izgovorjenih besed o sporni temi v omenjeni oddaji dne 29. januarja - ter v oddaji en vecher prej, ko je bila sporochena "informacija" o Jerovshkovi kandidaturi za ministra "vlade v senci", ter v oddaji she kakshen dan prej, ko je bila sporochena "informacija" o njegovem kandidiranju za ministra v Drnovshkovi vladi. V zvezi s to nazadnje omenjeno (a kronoloshko prvo) oddajo o sporni temi prosim ne le za dostavo zapisa takrat izgovorjenih besed, ampak tudi za dostavo kopije teksta, ki je izgovorjene besede spremljal na ekranu (imena domnevnih kandidatov in politichnih strank).

Prilagam kopijo svojega chlanka, ki je bil objavljen v danashnjih chasopisih. Zakaj sem ga poslal v objavo chasopisom in ne Vam, je po tem, kar ste si dovolili storiti s pismom dr. Jerovshka, odvech pojasnjevati. Objave tega chlanka v "Odmevih" tudi sedaj ne prichakujem in si je ne zhelim, saj gre za besedilo, prilagojeno objavi v tisku. Che ste sposobni poshtenega in iskrenega opravichila dr. Jerovshku (brez sprenevedanja ali ponovnih pobalinstev) in zhelite v tem okviru omeniti tudi moj chlanek, nimam seveda nich proti - tudi proti korektnemu povzetku njegove vsebine ne. Toda ponavljam: samo, che to Vi zhelite (che shtejete to za primerno v okviru Vashega morebitnega opravichila) - sam tega ne zhelim in ne predlagam. V primeru, da se boste za kaj takega odlochili, sem v tej izjemni in obchutljivi zadevi (trikratna, stopnjevana defamacija predsednika ustavnega sodishcha na nacionalni TV !!) pripravljen tudi sam sodelovati pri formuliranju korektnega povzetka oziroma korektnih formulacij. Da ne bo nesporazuma, ponavljam she to: sodelovati - torej pregledati Vash morebitni predlog takega teksta (che je v Vashem interesu), ne pisati ga namesto Vas. Moj telefon v sluzhbi 125-40-06, doma 621-105.

In, ker ste po zhalitvah javnih delavcev zhe dvakrat storili (oz. pri Kmeclu storili, pri Jerovshku pa poskusili storiti) to "genialno" potezo, da nekoga najprej zhalite, nato pa ga povabite pred ekran in se pri tem obnashate, kot da nimate nich na vesti (ali pa si pri objavi takega pogovora privoshchite she nove nekorektnosti ali she kaj hujshega), naj zhe vnaprej povem, da tudi sam (cheprav mene osebno doslej she niste zhalili, "le" ustavno sodishche) nikakor nimam namena karkoli ustno pojasnjevati pred Vashim ekranom. Jaz sem storil svoje, kot najbolje vem in znam - Vi pa storite svoje, kot najbolje veste in znate.

Matevzh Krivic