Pogum Revija SRP 2000/1

Franko Bushić

POSTBALKANEC II
 
 

MACHEHI II

 

Rad bi - da bi bila... v kakshnem - taborishchu - po katerih sem postopal. Tedaj bi paznik – bil jaz... tam - kjer sem bil opazovalec... med barakami - obdanimi z bodecho zhico... med krematoriji in tovarnami mila - vmes. Rad bi - da bi bila... ena - tistih zhensk - z oguljeno... obrito glavo ali ena - tistih - razcapanih tifusark - ki so v pesku - iskale deteljo. Rad bi - da bi bila... o prasica... besnezhem predana - s trnjem kronana... s krvjo poshpricana in v zemljo pokopana. Ne bi ti dovolil - spati v baraki... temvech bi te v mrazu... zvezano z vrvjo... kot kuzlo bedno... bolhasto ushivo... z nozhem na goltancu... dan in noch chuval. Zdresiral bi te... tako... dobro - da bi lajala na vse sumljive zvoke... da bi cvilila in tulila - v nocheh z okroglim mesecem... da v vsakem cirkusu bi te - hoteli... S kostmi - tvojih lastnih otrok - bi te hranil! Prekleta bodi! Nikoli ne imej - pokoja!

Vchasih si predstavljam - kaj bi shele pocheli - “tisti” - neuchakanci... V dolgi koloni... v dolgih vrstah... bi te vrstech se na tebi - posiljevali – in ko bi se nasitili - tvojih kremenatlov... pod svoje stekle pse... bi te - porinili - kot psico. Roke bi... do komolcev - ti porivali... v vse odprtine... postala bi... she vechja - razvalina - kot - si zhe. Dvolitrsko steklenico... napolnjeno s kislino... bi s topim robom - ti zabili tja v smrdljivi anus - in ko bi le imeli pamet... bi dali v njen vrat... ki komaj bi iz anusa shtrlel... drobtino plastichnega eksploziva - to bi bila shele zabava. Jaz bi te - presrechen - gledal... Z ritjo razpocheno in chrevi... razrezanimi s steklom... polnimi kisline - bi te prisilil... da z velikim bremenom - obtezhena... se nasajash - na debelo cev – protiletalskega topa. In ne bi ti - naredil usluge - in izstrelil - naboja. Ne bi ti pustil - tako - lahko... oditi.

O... kako bi si zhelel... kako bi rad... da v taborishchu - v roke - te dobim... Z MECHEM - tvojega deda - bi glavo ti odsekal pa ne tako - kot to pochnejo v krutih Kurosawovih divjashkih filmih... ampak bi ti s topim koncem - zhagal vrat - dokler ga ne bi... v nekaj urah... le prezhagal. Vreshchala bi... vse - dokler... ne bi glava - le she s hrbtenice - mlahavo visela in tedaj bi... z eno samo - kretnjo roke... z balkanskim gibom - zlomil ti hrbtenico in odsekano glavo - dvignil v zrak.

Zapornikom bi jo podaril... da pozabijo na muke - z nogometom. Vsi tisti... pazniki in ujetniki... bi ne mislili na vojno - ko bi z nogami brcali - v tvoja lica... S tvojo krvjo... na golo kozho... bi narisali si drese... da bi se dresi - njihovi - golordechi... lochili - od dresov - strazharskih.

Mar vidim - senco - na obzorju? Vidim utvaro? Se mar res - priblizhujesh - taborishchu nashemu? O pridi! Pridi! She korak blizhe! Pridi - usluge tvoje seksualne - MALEZIJSKIM bom unproforjevcem - prodajal... tako - kakor so to pochele “nashe” zhenske - uboge... prostovoljno - so prodajale telesa - za shkatlo cigaret ali za pokvarjeno konzervo. Pridi... o pridi... da v dolgchasu vsakdana... iz izrezane - vagine tvoje... pepelnik kozhni - si napravim - za zabavo. Pridi - ti kuga! Rad bi da - bi bila v taborishchu.

Rad bi - da moji bi “prijatelji” - ti joshke rezali - jih dajali na pech - in uzhivali - v zvokih cvrchanja... se naslajali - v vonjavah - prekipelega mleka in v vonjavah - sezhganih bradavic... Rad bi... da ochi bi ti iztaknili in kot fige - posushene... jih zhvechili ob zhganju... skupaj s tvojimi... odrezanimi... posoljenimi in dezinficiranimi uhlji. Skalp tvoj... rdeche - chrno - sivi... na pramene bi razdelili.... Iz njih... bi dekleta stkala... (na dolgih... nochnih zabavah) rokavice pisane - po vzoru - rokavic z Andov... spletenih iz chvrste - lamine dlake. Iz sala tvojega bi naredili - sveche - in jih uporabljali pri evokacijah - najbesnejshih demonov - iz drobovja zemeljskega... od katerih bi zahtevali - da she tam... kamor bi shla... ne dajo ti miru. Rad bi - da iz kosti - tvojih... kot iz kravjih rogov... izdelali bi gumbe in glavnike a z mesom - tvojim - zmletim... machke bi nahranili in pse. Le - tako - bi bila koristna. Le - tako... bi smisel in namen - zhivljenje tvoje imelo.

Radodajka... o AINOKU... ko na koncu bosh spoznala - da filozofija in matematika - sta ena znanost - kajti... po nizu operacij... vedno... na koncu... dobish nichlo... bo zhe prepozno. S krvjo poshkropljena... lezhala bosh v travi... spremenjena v nich... ti ki si nastala iz mnogih. Jaz sem tvoj ASSASSIN - o AINOKU.

 

 

Postbalkanec II: Taborishche