Pogum Revija SRP 2000/1

Franko Bushić

POSTBALKANEC II
 

 

KONC. TABORISHCHE V SLIKAH

 

ZOO. Mladi chrnci... chistijo - medvedje govno in z debelimi... vodnimi cevmi - perejo slonovske zadnjice. Kletke... zapori... reshetke - v katerih - ponujajo - zveri... za zabavo turistov. Muchilnica... v kakrshni sem tudi jaz.. bil zver. Gledalishche okrutnosti. Teater destrukcije. Taborishche - ZOO.

Brezzobi volkovi... otozhno zavijajo - v umetni... srebrni mesec - ki visi na vrvi... obeshen - nad kletko. Zhenske hijene... lizhejo (druga - drugi) nabrekle... erekcijske izbokline - ki - so vzniknile na mestu falusa in se jim gugajo pri teku. Orli... z umazanimi... pristrizhenimi krili - bedno poskakujejo in goltajo bele mishi... usmrchene z laboratorijskimi eksperimenti. Upodobitev pekla. Kraj - kjer kraljevske leve - hranijo - s posushenimi ribami. Kraj - kjer kamele dehidrirajo in gorile - crkavajo - od dizenterije. Gnusni raj za insekte in hroshche... ki po svojem smradu... me spominja - na konc. taborishche - v sonchnem... vragu mrzkem - predelu BALKANA.

Spomnil sem se nachina... kako so... moji “prijatelji”... muchili in omalovazhevali - moje “sovrazhnike”. Spomnil sem se koshchenih... onemoglih ljudi... obolelih - od skorbuta in avitaminoze. Spomnil sem se ocheta in sina... kako v joku - sta oblizovala faluse - drug - drugemu. Spomnil sem se... kako so ju tepli... po testisih... in besno krichali. Spomnil sem se dechka... ki so ga prisilili - da se nasaja - na prazno... pivovsko steklenico. Spomnil sem se koshchenega paralitika... ki so mu razdrli anus - s policijsko palico... Brezchutnost. Nisem chutil drugega - kot gnus. Strah... solze in bolechino... daljnih neznancev - nikoli sozhiteljev... sem obchutil manj... kot cviljenje lachnega psa. Kot unproforjevci... sem brezchutno opazoval - njihove muke in bolechine - njihove likvidacije in kastracije. Pogosto so tulili. Dolgochasil sem se - ko sem gledal... kako jih psihichno ubijajo... kako jim kradejo sanje in perejo mozhgane... Zdaj gledam zveri - podobno muchene.

Oskubljen... star tiger - se plazi po betonskem zidu in voha... s svezho barvo... naslikano travo. Zhejni flamingi... tacajo po blatu - presahle luzhe. Krokodili... goltajo svoje mladiche in tochijo velike... krokodilje solze. Veliki jastrebi... s pleshastimi glavami... se pulijo - za kikiriki - ki jim ga mechejo obiskovalci. Smrad in smrt. Smrt in smrad. Potochil sem solzo - ob pogledu na zveri in jim izrazil sochutje - prek reshetk zhelezne ograje. “Bratje moji - vi chista bitja gozda... morda she mene - spravijo v kletko... tako - kakor so spravili me - zhe ali tako - kot jaz - sem spravljal druge... odrastel v zablodi - da zhivim v rajski drzhavi... poneumljen s propagando... zastrupljen z ideali.”

Spomnil sem se konc. taborishcha... zdaj naftnega podjetja. Spomnil sem se usmrajenih... ushivih barak. Spomnil sem se makaronov... ki so plavali v masti... s katerimi so hranili vse zapornike... pri tem pa uzhivali v gledanju - kako le-tem (vzdolzh nog) - so tekli iztrebki - ko so jih tepli s palicami po trebuhu. Spomnil sem se razlitih mozhganov... ki so se cedili iz lobanje - razbite z lesenim kolom. Spomnil sem se kamionov... v katerih so... po mestu prevazhali - bolne in od udarcev pomodrele zapornike - medtem ko je taborishche pregledovala - inshpekcija - rdechega krizha... Zachelo je dezhevati... Prizhgal sem cigareto in se odplazil - iz zhivalskega vrta... slikovitega taborishcha... zbiralishcha pervertitov.

 

 

Machehi II