Pogum Revija SRP 2000/1

Franko Bushić

POSTBALKANEC I
 
 

MACHEHI

 

Jaz vem - kje ti zhivish. Poznam - vse steze - po katerih hodish. Mislish - da bosh mogla - pobegniti - mashchevalni senci - chrnookega... padlega angela... chigar srce - razpocheno - od zhalosti... ne more poteshiti drugega nich - kot kri krivcev... odgovornih za njegov propad in za ponizhanje. Mislish - da bosh mogla... iz sanj pregnati moro... iznichiti spomine in preprosto... obrniti glavo - ko zagledala bosh koga - ki te spomni name. Mislish - da bosh mogla... zbrisati - dogodke prejshnje - z nekimi obredi za iznichevanje KARME ali z zhrtvovanjem vina. Ne... ne moresh mi pobegniti - o... razuzdanka - o... kurba ti poshevnooka. Uzirala me bosh v kristalnih ogledalih... obeshenih... iznad francoske postelje v tvoji sobi - uzirala me bosh v pobesnelih facah - tvojih dveh otrok... ko ju bosh tepla... ker bosta izgovarjala - moje ime. Prepoznavala bosh - lik moj - v likih sprehajalcev in mimoidochih... v liku tvojega mozha in - v likih prijateljev njegovih. Razznavala bosh - glas moj - med glasovi - sov polnochnih... noshena z vetrom percepcije... v strahu - umirajoche koze. Ne... ne moresh mi zbezhati - o... prekleta - o ti... krvava... izsushena kacha. Videvala me bosh - v oblakih potujochih... v menihih tavajochih... v bleshchechih kapljicah jutranje rose in v liku LUNE - moj bosh lik - uzrla. Prestrezala me bosh - na vashkih njivah... v dvoranah plesnih... na razstavah... v bolnicah in restavracijah... Jaz sem povsod - kjer si in nisi - ti... ki kradesh dom - brezdomcem. Moja sporochila - lahko bosh na zidovih brala... prepoznavala jih v knjigah in v pismih svojih blizhnjih - kot podchrtane citate. O ti... ki siromashnim - zhivezh kradesh - o ti... kurba paradoksa. In ko - ti bom odvzel - razum in dusho... bosh milosti prosila - mene - ki milosti za tebe - nimam. Prosila bosh - za odreshitev - bednega telesa... prosila bosh... naj te ubijem nezhno - ampak zate odreshitve ni... saj jaz sem tvoj ASSASSIN - o... AINOKU*.

Muchil te bom - vse dokler ne bosh postala - tako tanka... da bo sonce - skozi tebe - posijalo. Z bichem te bom shvistal - po trebuhu mokrem... da kri vrocha - stekla bo in ovlazhila ti vagino... hladno... krvozheljno... kanibalsko rozho... katere pohlepno zhrelo... roka - niti noga... ne zadovoljita. Muchil te bom - vse dokler ne bosh postala - tako mehka... da ti vlakna kozhe - blage sapice - bodo nosile. Z vrochim voskom... stotih svech... ti cvrl bom trebuh in kobiljo maternico - ki je upodobila - Mengelejeve spake - zveri dvoglave - s krutimi ochmi... iz njegvih ust - smrdi amoniak in njihovi obrazi so rumeni od zhvepla. Jaz sem tvoj krvnik... inkvizitor. Z britvami in nozhem - ti paral bom perilo... vem to ti je vshech... poznam vse tvoje zhelje. Z lisicami in telefonskim kablom - te bom zvezal - za radiator - rebrast. Z vrvmi - neshtetimi - ovil ti bom telo... zamotana popolnoma nemochna - bosh le cvilila lahko - da bi te kdo zaslishal pa tudi ko bi te kdo slishal - kdo naj te reshi - pred menoj - nevidnim... kdo naj ubije - mene - mrtvega... kdo naj - ovirati si drzne mashchevalca - v praprvotni pravdi - pravdi za pravico. Zaman se ti vlazhi mednozhje... vem... moje sperme... krvi svete - si zhelish ampak... bi kacha falusna sploh mogla poteshiti - tvojo chrno luknjo? Ne! Obchutila - bi ga - kakor gosenico plazecho. Zate - ni drugega - kot glogov kol - ves grchast... zate - ni drugega - kot korenina hrasta starega. Samo z rastlino bi se sparila lahko - nesramnica.

Rastejo in otrdevajo ti bradavichke - ne? Ne slutijo - da jih z najostrejsho zhiletko - bom sekljal - da mleko rozhnato... ostudni strup... s krvjo obarvan... bo curljal pochasi. Zasovrazhila bosh svoje - vzhajajoche - sonce... zasovrazhila bosh - svoje rozhnate kozliche - gnusne. Z urinom - slanim te polival bom... kot s tushem zlatim - poshkropljena - bosh in ko rumena tekochina - se posushila bo na tebi... spoznala bosh... da si smrdela tudi prej... she bolj - kot zdaj smrdish. Z drekom - ti bom mazal lica... kot Indijanka - bosh poslikana... plemena muh - privlachila bosh nase... in chrvi se ti bodo - zaredili - v kozhi... Muholovka moja... jaz sem tvoj ASSASSIN.

______
* ainoku – sramotilna beseda, s katero japonski rasisti oznachujejo tiste pripadnike svojega naroda, ki so se porochili z belci. (Op. ur.)

 

Nadaljevanje: Postbalkanec I: Shizofrenija